lørdag, februar 20, 2010

Det ble nok mat!

Fredag var det duket for den store tapaskvelden! Vi planla denne kvelden for over en måned siden, handlet masse mat og stæsj på torsdag, og var travle på hvert vårt kjøkken både torsdag og fredag!
Vi var syv (dessverre ikke åtte..) personer/tapasdeltakere, og beregnet én rett per hode, pluss litt ekstra småretter som hører til på et tapasbord; det ble med andre ord nok mat..
Dessuten lagde vi tilsammen (minst) fire desserter.. nei, ingen følte trang til å ringe peppes denne kvelden..
Vi utnyttet bordets fulle potensiale, størrelse-wise..
Det holdt ikke..


Et utvalg av matrettene representert på bordet:
* Pestosnurrer
* Kylling
* Kjøttboller
* Stekte poteter
* Asparges & serranoskinke
* Aioli, pesto, tomat/feta-dings
* Ost
* Pølser; diverse chorizo, caramba, tapaspølse
* Focaccia, grissini
* Wraps
osv...
Festbordet, fullstappet med mat!

Ja, det var supernam!

Sherry hører tapasbordet til, i likhet med cava!

Her er også scampi tilstede, laget av en småstolt samboer av meg..

Å, som vi gleder oss til å begynne å spise!! hehe..

Varm-mat området, og hvitvin..

Stekte poteter á la Tuva, nam!

Kjøttboller á la meg, ganske nam det og, særlig sausen

Gjengen samlet og ekstremt klare for mat..!

En av kveldens desserter; den alltid like fantastiske ostekaken á la Sarah!

Sjokoladepavlova á la Tuva, smeltet i munnen,
men én til hver var en ambisiøs tanke!
(Tuva "glemte" igjen en av dem..trist..!)

Sjokoladebiscotti á la Charlotte, veldig gode,
og for øvrig førte de til en samtale om tannlegen..

Sjokolade/karamell/marshmallows/fudge-ting, supernam!!
(Sarah "glemte" igjen en god del av disse..trist det også..!)

En svært vellykket kveld tør jeg påstå, med masse god mat, fantastiske småretter, desserter osv, og veldig hyggelige mennesker! Stakkars alle som ikke var her denne fredagskvelden! Dem er det virkelig synd på..

Reprise?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar