tirsdag, april 07, 2009

Ich bin eine Berliner..

Tirsdag var det på tide å utforske Berlin. I samlet tropp (med et og annet frafall..) dro vi til Alexanderplatz der sightseeing'en skulle begynne. Et lite frokoststopp på Dunkin Donuts med bagel og obligatorisk sukkerbombe var alt som skulle til for en god start på dagen ☺
Turen gikk forbi tv-tårnet, en kirke og Museum Island før vi kom til en fullstendig innpakket bygning (den var under restaurering) som i følge vår guide, Michael (tyskeren), var Berlins fineste bygning.. Hurra.. Vis á vis denne lå en bygning som bl.a. inneholdt leiligheten til Angela Merkel og universitetes musikksosiologidel (der tyskeren jobbet). 
Videre så vi selve universitetet, biblioteket og operaen, men kun utenifra.. 

Ved lunsjtider splittet vi opp, og jeg, Mads, Martin, Tage og Einar dro på Balzac coffee for kaffe, og for min del eplekake ☺! Det var trivelig, og god kaffe/kake. Etterhvert dreide samtalen inn på kinesisk mat, da spesielt and, og vi kom med flere forslag til hvordan endene skulle avgå med døden. Helst skulle anden vi spiste ha blitt drept av en annen and som følge av slåsskamp.. Evt skulle vi spise den anden som hadde overlevd, for den var jo sterkest, og hadde sannsynligvis blitt god og mør etter kampen! Hehe..

Da vi igjen var samlet alle mann (en god stund etter avtalt tid.. Det er nemlig ikke alle som har tidsbegrepet i orden..), gikk turen til et av Berlins store konserthus. Her ble vi guidet av en mann som jobbet som organist der bl.a. Vi var innom tre ulike rom med scener i forskjellig størrelse og format, to mindre rom og den store hovedsalen. Her var det mye å se på, på vegger og tak. Morro ☺ 
Vi fikk også en minikonsert med organisten på megaorgelet som var innebygd i veggen. Rimelig grei lyd i det rommet; Sarah og jeg lurte på om vi skulle flytte MUFO-konserten vår dit! Hehe..
Mens han spilte var undertegnede mest opptatt av å finne ut hvem alle komponistene var som hadde fått en byste av seg på veggene rundt i salen. Selv om vi gikk rundt i forskjellige deler av salen måtte jeg trist konstatere at da vi skulle gå videre gjennom konserthuset var det fortsatt to komponister jeg ikke hadde klart å komme nærme nok til å lese navnene på.. Det var tungt..

Utenfor igjen ble vi enige om å fortsette vandringen, vi kunne jo ikke gi oss allerede nå! Været var strålende ☀ , så strålende at jeg var blitt litt for rød i kinnene på slutten av dagen.. Er sjelden solbrent i mars! Men selv om det var deilig vær er det slitsomt å gå i sola i mange timer, så det var flere som hadde begynt å bli slitne..
Ferden gikk forbi den britiske ambassaden, under Brandenburger Tor, og tilslutt til Riksdagsbygningen. En gammel, flott bygning med en ganske ny glasskuppel i midten som man kan gå i, oppover og oppover.. Dessverre var det ingen som på dette tidspunktet orket å stå i kø for å komme inn i denne...

Etter å ha avtalt ny møtetid på kvelden dro jeg, Mads, Sarah og Halvor på en restaurant på Alex.pl. En koselig restaurant med trivelige kelnere og veldig god mat!! Kanskje turens beste middag!

På kvelden skulle vi egentlig på jam utenfor byen, men grunnet dårlig kommunikasjon eller noe (det var vanskelig å finne ut konkret hva som hadde skjedd..) ble vi enige om å ta jam dagen etter i stedet et annet sted.. Det ble da bestemt at en pub til pub-runde skulle bli vår nye beskjeftigelse. Vi gikk en god stund før vi stoppet ved et sted som het Intersoup, og der gikk vi inn.. Det var et rart lokale, med en ganske spesiell stemning og helt avsindig sprø musikk.. Eller lyder som jeg kalte det.. En gjeng på rundt ti stykker av oss gadd ikke bli der, og gikk i stedet over veien til puben Gun Club der vi ble mens vi ventet på å gå videre..
Her spilte noen foosball, mens andre bare satt og samtalet.. Etterhvert ble vi også underholdt av en sørpe dritings fyr i en sofa innerst i lokalet, som siterte filmreplikker eller gudene vet hva han drev med.. "You're all going to die!", "Stay away from me!" og "You are dead anyway!" var blant tingene vi fikk høre.. Han ble selvsagt fullstendig ignorert av oss, men vi fulgte med han i skjul hele tiden. Også da han dro opp flaska med medbrakt og prøvde å donere den til en gjeng av oss som satt i nærheten.. Siden ingen viste tegn til å gjøre noe med flaska skulle han plutselig ha den igjen..han var vel ikke helt ferdig med å drikke likevel.. Det ble litt mye av han tilslutt så vi bestemte oss for å dra et annet sted..

Ute på gata diskuterte vi litt hvor vi skulle dra. Det var fremdeles en stor gjeng på suppestedet, og det endte med at vi stakk dit vi også, noen mer motvillig enn andre.. Da vi kom skulle det være en konsert av noe slag med en dame fra Færøyene eller noe som spilte gitar, nede i kjelleren. Jeg var innom, men fikk et heller dårlig inntrykk av hele greia, så jeg stakk opp i stedet.. Innover i lokalet var det forsåvidt koselig i en veldig spesielt sammensatt stil.. Kaotisk er et ord jeg gjerne bruker i denne sammenheng, men det funka! Her hang vi en god stund, og selv prøvde jeg stedets mojito. Et ganske så vellykket glass med skog..! 
En stund senere dro en god del konsenfolk til et nytt sted, men jeg, Mads, Martin, Einar og en del til (bl.a. lærerne) ble igjen.. Mads kjøpte en Tequila Sunrise til meg, og ganske rett etterpå fant resten av oss ut at vi skulle dra vi også.. Sunrise'en gikk ned i overkant raskt for min del, og det ble en vaklende tur..

Vi fant en gjeng konsenfolk på et sted som het Amalgam og slo oss ned der.. Her ble det ikke noe mer alkohol på meg, noe som var like greit, men jeg hadde det veldig festlig med å lese barmenyen som inneholdt bl.a. shot'ene "Blow job" og "Orgasmus".. hehe.. Joda, min humor har hatt bedre tider, men der og da var det ganske så festlig.. Synd ingen spurte bartenderdama om en slik en ☺!
Ikke lenge etter at vi ankom stedet kom Knut Marius og Eivind L. bort og sa at de hadde fått bardama til å skru av musikken en liten stund, for nå skulle DE underholde. Det samlet seg et kor bestående av 8-10 konsenfolk ved siden av bordene, og, under kyndig ledelse av Eivind, var underholdningen et faktum.. Knut Marius inntok solo-posisjon, mens koret stemte i med MMM-ing.. Hvilken sang?
♫ Jag trodde änglarna fanns, bara, bara i himmelen. Jag trodde änglarna fanns, bara, bara i himmelen. Men det var innan jag mötte dig, nu har jag en ängel här hos mig.

Det var en umiddelbar suksess! Maylen tok et vers, Eivind tok et, koret tok AV.. Jaran proklamerte teksten på tysk, refrenget ble gjentatt rundt 17-18 ganger, det var i det hele tatt en usannsynlig underholdene (og bittelitt pinlig) affære.. I edru tilstand ville jeg kanskje gjemt meg under bordet, hehe.. ☺

Etter denne særdeles vellykkede avslutningen på kvelden var det køyetid. Etterlengtet må sies, etter all den gåingen...

Dag tre, fire og fem følger.. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar